Ditt eget fotoutstyr

Ditt eget fotoutstyr

Å kunne ta sine egne flott bilder er en stor drøm for mange men det krever både tid, egeninteresse og ikke minst investering i utstyr som kan være kostbart. Å fotografere er en flott hobby og kan for bli noe som utvikler seg til en lidenskap, men det er nok dessverre også slik at det er en syssel som krever til dels store investeringer hvis man skal lykkes med det man prøver på.

Man vil riktignok kunne bruke det samme utstyret i en årrekke og derfor blir hobbyen i det lange løp ikke spesielt kostbar, hvis man ser slik på. Derfor vil vi kunne anbefale dette på det varmeste og hvis du ikke har penger på bok vil vi anbefale at du titter nærmere på denne siden.

Forbrukslån kan brukes til det man vil og er en rask måte å komme i gang med hobbyen sin på. Investeringene du vil måtte gjøre vil fort kunne beløpe seg til rundt 20.000 kroner hvis man skal ha noe med kvalitet. Man må selvsagt ha et kamerahus og da bør man styre unna de billigste variantene. Årsakene til det er mange, men det handler kort fortalt om kvaliteten man får på disse kontra det man får på kameraer fra 8000 kroner og oppover. Tilbudene med kamera og linse til 2-3000 kroner kan man derfor trygt styre unna hvis man har et ønske om å drive med dette som en seriøs hobby.

Man er naturligvis også nødt til å ha et par linser og gjerne noen forskjellige. Enkelte linser vil egne seg best til landskapsfotografering mens andre vil egne seg best til zoomfotografering. Ønsker man for eksempel å fotografere nordlys og landskapsbilder vil en vidvinkellinse egne seg svært godt ettersom disse tar inn mye lys når det er mørkt. Vidvinkelen vil også føre til at man får med seg svært mye av det som øyet oppfatter.

Zoomfotografering krever også egne linser som er laget for dette og her vil kvaliteten også være svært viktig. At en linse har stor zoom betyr ikke at bildet som kommer ut vil være av stor kvalitet. Slike linser koster gjerne endel på grunn oppbygging og kvalitet.

Det finnes naturligvis også kombinasjonslinser som fungerer greit til begge deler og det er det flere hobbyfotografer som benytter seg av.